yoga som vejen

yoga som vejen

yoga som mit anker


yoga er for mig som at vende hjem, tilbage til mig selv og til min naturlige tilstand af balance.


yoga er at mærke svarene indeni, noget jeg først rigtigt kan, når jeg er helt stille.


yoga er at fornemme fred og ro, at jeg intet skal gøre for at opnå stilhed, men blot stoppe op et øjeblik, lytte og mærke, at alt er ok!


min vej til yoga opstod ud af at ønske om at lære at meditere. Jeg havde i midten af 80’erne meldt mig til mit første vipassana retreat – et buddhistisk meditationsretreat i 10 dages stilhed, dvs. alle former for kommunikation som tale, læsning, skrivning og selv øjenkontakt undgås – INGEN udveksling med andre!


her skulle vi meditere, siddende på gulvet i mange timer dagligt og min uvante krop gjorde modstand - jeg lærte snart, at hvis den skreg på opmærksomhed, så var det svært at få fred indeni.

morgenyoga i klostret blev favorittimen og motivationen voksede i takt med den daglige udvikling... udgangspunktet var at lære mig selv bedre at kende – her gennem kroppens stærke og svage sider, hvor angst eller gammel historie, som glemte følelser, hændelser, og selv ubevidste mønstre blev tydelige.


jeg lærte, at alt har en årsag men også en effekt. At tanker ikke er toldfrie og at der er en grund til, at den 1. yoga sutra kan oversættes som:

yoga sker, når tankerne stopper...


med samme inspirationskilde har jeg skrevet bogen: yoga – en vej til balance med udgangspunkt i yogaens 7 mindre kendte trin, der er ligeså vigtige som asanas, yogastillingerne, som blot repræsenterer et af 8.


min undervisning er konklusionen af godt 30 års egen praksis inspireret af mange dygtige lærere og autentiske mestre på min vej, ikke mindst i sammenlagt mange år i Indien, hvor jeg tilbringer op til 7 ugers yogaferie om året…


jeg har arrangeret yogaferier i Kerala, Sydindien og på koh Phangan i Thailand siden 2005.

da mange vender tilbage på nye rejser er programmet vokset gennem årene til halvdelen af året på yogaferie i udlandet, hvor vi forlænger sommeren med foråret i forskellige klostre på Mallorca og efteråret på Kreta


januar 2023 tilbragte vi 3 uger med sadhana på den ukendte kanarieø, el Hierro, som er Unesco biosphere pga sin rene og helt særlige natur - vi havde sammenlagt 70 timer med yoga på måtten, boede fordelt i 4 små huse, lavede mad og spiste sammen, tog p udflugter sammen, hvor vi var oppe på vulkaner, lavede workshops i pinjeskoven og var nede og svømme i flere naturlige laguner... 
sadhana er til dig, der har lyst til at gå i dybden med yoga som en anvendelig filosofi. Konceptet har været i støbeskeen længe, så jeg er glad for at introducere de første sadhana yoga forløb inspireret af mine forskellige ophold i yoga-ashrammer i Indien.


i sommerhalvåret holder jeg retreats hjemme i Danmark - detox retreats på det skønne Møn i det meste af juli og i august som noget nyt vil sommeren 2024 byde på yoga-forkælelse et ganske særligt sted...info følger!


desuden indrammer vi sommeren med retreats på Samsø med smuk sensommer på Dansebjerget og på det mere stille østMøn i den mørkere del af året dark sky retreats på Tiendegården.


jeg nyder at se, hvad nogle få dage med yoga morgen og aften kan medføre og

at følge udviklingen for hver enkelt...


det er fantastisk, hvordan hver eneste deltager uanset niveau og baggrund får et tydeligt resultat, når balance genoprettes - vi bliver alle hver især vores egen bedste version.


vi vender hjem, tilbage os selv og vores naturlige tilstand af balance.

min vej

jeg har haft et liv i buddhistkloster i Asien,

studeret med naturfolk i Australien,

boet hos flere afrikanske stammer

og rejst 13 år i en rygsæk

gennem mere end 80 lande med jobs over hele kloden som fx gadesælger i Hong Kong,

cowgirl på ranch i Australien,

stewardesse på krydstogtskib i Sydhavet,

statist i kinesisk film og meget mere...


vi søger alle efter svarene på de samme spørgsmål

hvem er jeg - hvor kommer jeg fra og

hvor skal jeg hen?


vi leder i de fjerneste egne på de højeste bjerge altid uden for os selv for at opdage svaret er indeni, nu og lige her.


jeg tog ud i verden af samme grund, som jeg dyrker yoga - lysten til at lære mig selv at kende, flytte mine grænser, opdage mine stærke sider og arbejde med de svage i et mere bevidst liv udenfor måtten...

læs mere i en måde at leve


blog


få inspiration fra weekendens retreat, se videos med dagens meditation og månedens solhilsen, læs i mit yogiliv om hvordan jeg får yogaen ind i min hverdag som en måde at leve mere bevidst både på og udenfor yogamåtten...meditativ yogaferie

er ren selvforkælelse

med fokus på dig selv

opladning & fordybelse


tid til nærvær

mauna/stilhed

retreats er en mental faste


i stedet for at fylde mere på, fordøjer vi hvad vi er fyldt med


en digital pause væk fra tv, computer og telefon


stilhed er en essentiel del

af alle retreatsmeditativ yoga 

viser vejen indad, hvor du bliver mere bevidst om den indre verden af tanker og følelser


du lærer at slappe af, så du kan give slip på spændinger, smerter, angst, bekymringer om fremtid og ærgrelser om fortid, eller hvad der ellers stjæler din opmærksomhed væk fra nuet


en pause med lukkede øjne, så du glemmer hvordan det ser ud og fokuserer på hvordan det føles       yoga viser vejen til balance

yoga er tilstanden...


ॐ når åndedrættet flyder frit ॐ

ॐ når du synker ind og gir slip ॐ

ॐ når du mærker nuet gennem kroppen ॐ

ॐ når du er 100% til stede ॐ

ॐ når du blir stille ॐ

ॐ når du ikke bekymrer dig om imorgen ॐ

ॐ når du ikke ærgrer dig over igår ॐ

ॐ når du gir slip på, hvordan det bør være ॐ

  ॐ når du mærker, at alt er ok ॐ

ॐ når du mærker du er lige hvor du skal være ॐ

ॐ når du er en del af noget større ॐ