thailand

på en paradis-ø

i Thailand

yoga i paradis


vi bor på den smukkeste ø midt i en nationalpark på en kridhvid sandstrand omgivet af tæt regnskov


masser af billeder på GALLERIET


den daglige yogaundervisning morgen og aften foregår på bottles fineste rooftop, en stor terrasse omgivet af natur med en skøn udsigt til det turkise hav og lydene af junglen i baggrunden


fornem stemningen på lydfilen her

ind i mellem helt nede i vandkanten
i løbet af yogaferien går vi en tidlig morgen op af bjerget gennem regnskoven, se her


med meditation til solopgang med den skønneste udsigt...


om lørdagen tager vi på udflugt til vestkysten, hvor vi samler kæmpe muslinger...


og afslutter dagen med meditation til solnedgangen


masser af billeder på galleriet fra skønne retreats siden 2008


bliv inspireret af Dortes retreat dagbog


 

NAMASTE ॐ       forårets yogimail


gennem tiden er der flere, som har spurgt om hvad man dog laver heeeeele dagen, når man bor i en hytte på en strand... :-)

 

dagene føles fint 'indrammet' med yoga, som starten på dagen når vi vågner og igen som afslutning af dagen, når solen går ned.


alle dage på nær søndag dyrker vi yoga morgen og aften og på den måde går der fire timer med det...


næsten hver eneste dag får de fleste af af os en times massage, enten en oliemassage eller en traditionel thaimassage, der jo ikke uden grund er blevet berømt langt udover landegrænserne.


man kan kalde thaimassage en doven form for yoga, hvor der er en anden, der vrider, strækker og bøjer hele kroppen for dig - som på billedet th hvor jeg ligger ananda balasana med massøren stående på mine inderlår ->


når man bor ved havet på en skøn kridhvid sandstrand, er det oplagt at solbade og mindst en gang om dagen hoppe en tur ud i bølgerne.


bottle er en dyb bugt omgivet af regnskov på de godt 400 meter høje bjerge, der derfor har fået sit navn opkaldt efter en flaske, fordi selve bugten er formet som en flaske med floden som flaskehals.


den dybe bugt er ideel til stille svømmeture og til at snorkle rundt i mellem koralerne og den har en perfekt størrelse, hvis man sætter sig for at svømme fra den ene side til den anden side, hvilket flere gør.

men indtil videre har jeg nøjedes med at svømme lidt rundt i min del af bugten - i vandet tilbringer jeg mest tiden flydende i fisken, matsyasana med benene i lotus og næsen og munden i vandoverfladen.


muslingeindsamling er en daglig meditation, da den 520 meter lange strandbred hver dag byder på nye smukke både bitte små og indimellem kæmpe store muslingeskaller, shivaøjne, konkylier i lilla, gule, hvide og sepia brunrøde farver, som havet har skyllet op.


der opstår nemt en venskabelig konkurrence mellem yogierne; særligt af yogierne hvem der kan finde flest af de fantastiske shivaøjne, der egentlig er konkyliernes låg dekorative med yangspiraler, tit anvendt som smykker ikke kun her i Thailand.


når man så osse ska ha lidt at spise og som jeg helst ska nå at både presse og drikke mindst en liter hjemmelavet limonade af lime blandet med honning, ja så er den den dag snart forbi...

rent praktisk - pause

ellers hele februar uge 5 + 6 + 7 +8

1-4 uger med yoga hver eneste dag - søndag fri...YOGAEN

vi dyrker yoga på bottles bedste roof top terrasse på haad khuad resort, også kaldet BB3.


2.100 kr. for en uge 

300 kr. pr. efterfølgende dag

3.500 kr. for to uger

200 kr. pr. efterfølgende dag

du bestemmer hvornår og hvorlænge...

siden 2020 forkortet til blot 3 ugerOPHOLDET

vi bor på koh Phangans nordlige side i den skønne bugt Haad Khoad, pga formen kaldet bottle beach...


Bottle er godt 500 meter lang, hvor vi plejer at fordele os i hele bugten på strandens 4 hoteller/resorts med forskellig standard af bungalows fra 70 kr. pr nat. 


du booker selv dit ophold og kan se forskellige prisklasser og muligheder HER


REJSEN

de fleste rejser direkte til Bangkok/Phuket, derfra med fly til øen Samui og videre med færge til naboøen Phangan og med taxi og taxibåd til bugten Haad Khoad også kaldet Bottle.


OBS: pr 1.1.2019 er der nye love, der medfører, at jeg ikke længere
må lege rejsebureau, men kun kan stå for yogaen og selve kurset på destinationen - det betyder, at alt hvad der handler om rejsen og opholdet må du 100% selv tage ansvar for!
heldigvis er det nemt selv at finde billetten og hotellet på nettet...


UDFLUGTSMULIGHEDER

½-dags tur med besøg i det lokale tempel til muslinge-meditation på vestkysten.

½-dags tur til markedet i øens hovedstad.

½-dags tur med meditation og vandring gennem regnskoven over bjerget til nabobugten, coral beach.

morgenvandring til solopgangen op på bjerget bag med udsigt ud over Bottle...


ॐ NAMASTE ॐ   marts  2012

Koh Pha Ngan er een af Thailands smukkeste øer. Ngan betyder sandbanke, som det meste af øens vestside består af, hvilket beskytter øen for tsunamier og orkan.


øen består af 40 % nationalpark og vi bor og laver yoga til lyden af aber og eksotiske fugle, hvor den fredede regnskov møder det turkise hav. Haad Khoad osse kendt som Bottle bay er med sin kridhvide sandstrand efter sigende den smukkeste bugt på øen, hvortil man kun kan komme med båd.


stedet ligner et postkort og rammerne er ideelle for meditation og retreat omgivet af den skønneste natur, så tæt på paradiset man overhovedet kan komme.


det intensive program med 4 timers daglig yoga kombineret med thaimassage, hvor man bliver strakt og bøjet og thaimassøren nærmest dyrker yoga på een, er noget de færreste kan sige nej til, specielt når det så ovenikøbet kun koster 60 kr. i timen...