el hierro

meditativ yogaferie

på el Hierro

meditativ yogaferie gentages, dato kommer

fra søndag den 8.-søndag den 29.januar 2023

El Hierro er den mindste af de beboede kanariske øer og måler kun 50 km fra spids til spids med i alt 100 km kystlinje, og intet mindre end 800 vulkaner. Dog har der ikke været et vulkanudbrud på øen siden 1793, men en række små jordskælv i 2011 minder om, at der stadig er liv i undergrunden. Den lille vulkanø er et lille subtropisk paradis med naturlige laguner og krystalklart vand, udpeget til biosfærereservat af UNESCO med store fredede naturområder på øen.
Vulkanerne på øen skaber en unik og betagende naturrigdom og en række spændende grotter, fx den seks km lange Don Justo-grotte. Kysten har mange stejle skrænter, men også mange bugter og smukke laguner i klipperne, hvor man kan bade.

Kanarieøerne er det eneste vejrsikre om vinteren i Europa, og i den mørke januar kan man særligt trænge til at blive ladet op med solenergi og varme - vi har her i el Sitio på el Hierro de optimale forudsætninger til et fordybende retreat med dagene fri til at lade op udenfor i den skønne natur i perfekte temperaturer under den åbne himmel.

dagene indrammes med meditativ yoga til solopgangen om morgenen og solnedgangen om aftenen i vores dejlige yogashala - se billedcollagen længere nede - med efterfølgende sunde grønne måltider i vores bodega og fælleskøkken, og med dagen fri til at solbade og hænge ud på en af el Sitios mange terrasser og hyggelige kroge, tage ned til kysten og få en dukkert ved en af de fantastiske naturlige havvandspools eller tage på udflugt ud i en nationalpark med måtten på ryggen, hvor vi mediterer med større bevidsthed på de naturskønne omgivelser og dyrker yoga, hvor vi kommer frem...


vi bor i fine huse bygget i lavasten og træ og spiser de fleste måltider sammen på el sitio, den dejligste oase skabt i pagt med naturen - 

- se selv og vælg, hvor du vil bo HER


er du sikker på din deltagelse, så book dit hus/casita HER

angiv det er Britts retreat - yoga meditativa 


de fleste dage vil vi arrangere at få leveret mad fra den lokale catering en masse dejlig vegetarmad om aftenen efter yoga - du betaler selv direkte i kontanter for maden.


du finder selv dit fly på nettet og booker selv dit ophold direkte hos el Sitio, så jeg blot står for selve kurset.

programmet lyder:

kl. 7-9 meditativ morgenyoga (undtagen torsdag)

kl. 9 fælles morgenmad

FRI - måske en massage eller ned til havet og få en dukkert i en saltvandspool, som du fx kan se nedenfor i Charco Azul

kl. 17-19 meditativ yoga (undtagen onsdag)

kl. 19 for det meste middag hjemme i el Sitio

der er mulighed for en længere tur øen rundt, fx med besøg ind i skoven, hvor det er oplagt at holde en workshop i bailadero de las brujas eller ved det helllige la Llania.

mindst én gang om ugen tager vi ned på sydkysten, hvor solen næsten altid skinner gerne suppleret med madkurv, s vi kan svømme og lave yoga hele dagen i solen...

El Hierro har det hele i det spændende vulkanlandskab med bregner, pinje- og laurbærskove, stejle bjerge ind i mellem et månelandskab af vulkankratere.

her på den lille vulkanø er skønne farver, smuk belysning og en ganske særlig stærk energi, som vi kan opleve, når vi står op med solen og starter dagen med at meditere ved solopgangens første lys, dyrker en nærværende meditativ yoga og fortsætter hele dagen omgivet af skønhed - afhængig af vejr og vind vil vi udnytte øens muligheder med yogamåtten på ryggen tage ud på udflugter, fx ud i laurbærskoven til det hellige Garoé-træ, læs mere nedenfor og se billedet th - og meditere i den enestående natur på egnede steder til den ugentlige pranayama workshop og hvor vi går på opdagelse i dette helt unikke landskab...

se billeder på galleriet fra el Sitio her + mere på den lille video om el Hierro her 


ॐ Garoé-træet er en lokal helligdom. Da piraterne kom til øen og røvede, var det først da de ville tage det hellige træ, at de lokale kom ud af hulerne, hvor de ellers havde gemt sig og kæmpede imod og forsvarede deres helligdom. Det var oprindelig et lindetræ, som befolkningen på El Hierro i gamle dage betragtede som helligt, hvis grene samlede store mængder vand, som derefter blev indsamlet i brønde og reservoirer nok til at forsyne alle. Træet symboliserer indbyggernes kamp for at få permanent adgang til drikkevand og er i dag et af øens vigtigste symboler. På dette sted, som er en kilde til legender, er der nu et lille informationscenter, hvor man kan finde alle oplysninger i forbindelse med det hellige træ, dets historiske og arkæologiske betydning og om fænomenet kaldet vandret regn, der gjorde, at Garoé-træet kondenserer vand. Øboernes hengivenhed for træet fik dem for nogle år siden til at oprette Vandruten, en 16 kilometer lang sti, som oplyser om vandets historie på øen.rent praktisk

Det er nemt at komme til el Hierro fra de nærliggende øer Tenerife, la Gomera og Gran Canaria. Der afgår regelmæssigt fly og færger til øen, og priserne er meget ens. De kanariske øer har deres eget flyselskab - Binter - og det flyver fra Tenerife og Gran Canaria til el Hierro dagligt. Flyselskabet har også ruter til el Hierro fra de andre kanariske øer, men der vil altid være en mellemlanding på Tenerife eller på Gran Canaria undervejs.
Hvis du vælger at kombinere med ferie på en af ​​de andre kanariske øer, er det en mulighed at flyve hertil fra din ferie på en af de andre kanarieøer selv fra Lanzarote, som er den af de kanariske øer, som ligger længst væk fra el Hierro, har du adgang til den skønne grønne ø. En langsommere men ganske komfortabel mulighed er at rejse til el Hierro med færge. Naviera Armas sejler til el Hierro seks gange om ugen fra los Cristianos på Tenerife. Det samme selskab forbinder også el Hierro med øen la Gomera.

vi er en gruppe, som følges ad frem og tilbage med Norwegian ud søndag den 8.januar til GranCanaria og hjem den 29. via Tenerife.

PT. er det bedst at booke billetten med afbestillingsgebyr.


Der er meditativ yogaferie på El Sitio i sammenlagt 3 uger og du vælger selv hvornår og hvorlænge, du er med - 4 timers yoga om dagen pris: 1 uge kr. 2.500, 2 uger kr. 4.000 og alle 3 uger 5.000 kr.

På el Sitio bor vi dejligt til en rimelig pris fra 48-60 euro i døgnet pr. hus, som er til at overkomme selvom man bor alene.

Du tilmelder dig ved at skrive til mig på balancen@hotmail.com.

OBS: pr 1.1.2019 er der nye love, der medfører, at jeg ikke længere må lege rejsebureau,

men kun må stå for yogaen og selve kurset på den enkelte destination

- det betyder, at ALT hvad der handler om rejsen og opholdet, må du selv tage ansvar for!