mallorca

kloster retreats

på Mallorca

årets retreats på Mallorca's klostre uge 23 + 24 + 25

stille bag klosterporten

... en ganske særlig chance for at opleve indre fred og ro ...


 

SILENT RETREAT

uge 23+24+25 fra søndag den 2.-23.juni 2024

castell d'Alaro

'mit yndlingskontor' ses tv..

   

SILENT RETREAT uge 23 + 24 + 25

søndag den 2. - søndag den 23.juni 

Castell d'Alaro

Castell d'Alaro er en gammel borg med et velbevaret moderniseret lille kloster bygget på toppen af et bjerg i 821 meters højde, hvortil man udelukkende kan komme gående eller på æselryg. her er billeder, der viser bagsiden af castellet og udsigten ud af vores vindue med et af æslerne gående lige nedenfor...


efter 6 dages stille retreat oppe på bjerget er der mulighed for at fortsætte til permakultur-klostret, sant Honorat


"Magisk yogaferie på Mallorca

To uger fyldt med meditativ yoga på Mallorca er noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv i lang tid. Det er fantastisk at starte dagen med yoga på toppen af et bjerg i solopgang, til duften af røgelse og lyden af geder, får, fugle, en hane og et æsel. Vidunderligt at dyrke eftermiddagsyoga i vandkanten med varme sten mellem tæerne, på strande og i smukke Sa Calobra, til lyden af bølgeskvulp og forskellige fuglestemmer. Det har været nærmest magisk at få lov at være i stilhed, og opleve hvordan den tilstand af ro og fred, som yogaen giver mig, kan bevares igennem hele dagen, når den ikke brydes af ord. Jeg har udfordret min smidighed, mit åndedræt og ikke mindst mig selv, og har rykket mig både på og uden for yogamåtten. Samtidig har jeg fået mange værktøjer til at tage yogaen med mig i min hverdag, og det er jeg meget taknemlig for! Alt i alt en uforglemmelig oplevelse!"

skrev Mette, der var med i juni 2017 på 3 forskellige klostre - få en fornemmelse på en lille video


"En yogarejse over al forventning!

Jeg kom med en krop og et sind, der var fyldt til randen af stress, tankemylder, spændinger, tristhed og har på bare en uge fået udvidet mit indre rum, så der nu er ro og plads til mig igen.

Vidunderlig meditativ yoga har forbundet mig med min krop påny og jeg har lært mere om mig selv og mine grænser, udfordringer og styrker.

Jeg er blevet meget inspireret til at tage yogaen med mig hjem - i krop og sjæl!

Fantastiske udflugter til bjergtoppe, skovdækkede klippelandskaber, autentiske charmerende landsbyer, klostre, kasteller, rolige strande og eventyrlige kløfter med dyp i turkisblåt hav har givet mig vidunderlige oplevelser for livet på denne guddommeligt smukke ø, som jeg med sikkerhed vender tilbage til. Tak!"

skrev Mette på yogaferie på Lluc i juni 2016


meditative udflugter

afhængig af hvilken uge arrangeres meditative udflugter, hvor vi i løbet af dagen tager sammen ud af klostret på opdagelse ud i naturen med yogamåtten under armen. 


vi besøger nogle af øens nationalparker - her tv med eftermiddagens yoga i sa Calobra


tit dyrker vi yoga på et af de andre klostre, som vi besøger på en udflugt om eftermiddagen.


mindst en gang i løbet af ugen tager vi ned til kysten og får en dukkert på en af yndlingsstrandene, hvor vi dyrker yoga indimellem helt nede i vandkanten.

 

"man lærer at slappe af og får et andet syn på livet"

sagde Finn, der tog med sin kone i kloster og nu har været med på yogaferie for 4.gang...

 

selvom kroppen blir stærkere og mere smidig dag for dag, er målet en tilstand... stilhed (mauna) er en del af alle kloster retreats, hvor der er kortere eller længere perioder i stilhed.


altid inden yoga, hvor vi først bryder morgenens stilhed ved den fælles brunch - mere om den spirituelle disciplin, maunaDet Evige Nu på Maria-bjerget.
At være i stilhed i 4 hele døgn havde jeg ikke prøvet før!
Og helt ærligt, så var jeg egentlig lidt spændt på at opdage hvad der var derinde .. derinde, i min indre stilhed.
Så det var med spænding at jeg rejste mod Silent Yoga Retreat på Maria-bjerget ved Pollensa på Mallorca.
Dagene på Bjerget fløj afsted, og stilheden viste sig at være en ualmindelig dyrebar perle, som jeg ønsker for alle mennesker at opdage i sit indre. ‘Åben dit Hjerte til en ny dag’ sir Britt til morgen yogaen kl 7 på Klostrets Syd-Øst-vendte terasse med udsigt til Middelhavet og bjergene der trygt omfavner havnebyen. Stille står solen og kroppen op, som om de 2 har fulgtes ad forevigt, og det har de måske på sin vis også. Senere, hjemme igen i by- & hverdagslivet, kan jeg stadig høre Britts bløde inviterende stemme om morgenen når jeg lander på yogamåtten; ‘Åben dit hjerte til en ny dag’.
Og det gør jeg så. Igen. For særligt med det åbne hjerte føler jeg mig tæt på stilheden. Tilstede lige midt i Nu’et. Eller i de øjeblikke hvor jeg måske mister det nærværende fodfæste hører jeg Britts stille visdom ‘hvor var du der? - hvorfor ikke bare være her?’.
At være tilstede på Silent Yoga Retreat var en sand oplevelse for livet. Klosteret er et af de smukkeste steder jeg har boet i mit liv.
Stilheden indeni, føltes på en gang særdeles velkendt og helt som at opdage det nyfødte.
Det er som at læne sig ind, læne sig lidt mere ind, tilbage, nogen gange frem, ind i noget der bedst kan beskrives som når man læner sig ind i armene på en elsket. Velkendt, dybt roligt og i det stille rum er der uendelig mængder af plads - her findes dufte, farver, smag forrygende levende. Her danser ydmygheden & storheden selve livets dans, og i en legende bevægelse sætter dig fri til blot at opleve Nu’et .. igen og igen.
Og det eneste du skal gøre, er at vælge at læne dig ind.
I stilheden forstod jeg det simple ved at hvert Nu har sin egen karakter. Altid er der nye detaljer at finde. Andre detaljer. Foranderligheden. Livet levet. ‘Det Evige Nu’, sir Britt.
I den friske luft og insisterende sol lander ‘Det Evige Nu’ i mig, som selve oplevelsen af Livet.
Og jeg tog det til mig. Nu’et & Livet. Jeg valgte Ja Tak, tog chancen og lænede mig ind; og det Evige Nu er nu også mit. Det er kommet for at blive, kan man sige, med et Glimt i Øjet.
Oplevelsen af det Evige Nu i klosteret på Maria-bjerget har på mange måder forandret mit liv. Det var en uendelig nærværende invitation til at vende hjem til mig selv, endnu mere og med større engagement og lyst til Livet I Nu’et.
En invitation jeg modtog med stor glæde.
Som yogalærer står Britt virkelig stærkt, dybt forankret i Nu’et. Det er tydeligt inspirerende at hun har gået vejen selv, og fortsætter med at gå. Tusind Tak kære Britt for at bære dit indre lys med en unik skønhed og glæde, der spreder sig som ringe i vandet.
I hvert eneste Evige Nu.
Af hjertet Tak. Det Åbne Hjerte. I det Evige Nu.
Hanne S. Brøgger, Jordemoder, juni 2019


rent praktisk

alle klostrene er højt beliggende oppe på et bjerg eller i bjergene omgivet af skøn natur med de bedste rammer til at fordybe sig med et yogisk liv, hvor meditativ yoga og meditation

indrammer dagen og selve målet er en tilstand, ikke blot både på men også udenfor yogamåtten.

YOGAEN

de fleste er med i blot en uge,

mens andre vælger at deltage i flere uger

1 uge koster 2.800 kr.

2 uger koster 4.500 kr.

3 uger 5.700 kr.

for 4 timers daglig yoga med søndag fri. (rejsedag)

 


vi står op med solen og laver det samme ganske særlige program hver morgen, så vi alle hver især kan mærke vores udvikling af styrke og smidighed - dag for dag ...

programmet tager udgangspunkt i de 5 tibetanere

om eftermiddagen varierer programmet med introduktion af en ny pranayama hver dag og en meditativ serie af asanas med fokus på fordybelse.

 

OBS: pr 1.1.2019 er der nye love, der medfører, at jeg ikke længere
må lege rejsebureau, men kun kan stå for yogaen og selve kurset - det betyder, at alt hvad der handler om rejsen og opholdet må du selv tage 100% ansvar for...
det er heldigvis nemt selv at finde billetten på nettet!🤔


program

program for alle uger

søndag - ankomst/afrejse

mandag - lørdag

kl. 7-9 særligt program med meditativ yoga

kl. 9.30 brunch

kl. 17-19 meditativ yoga 

se desuden programmet under de enkelte klostre

 

TILMELDING

sker ved indbetaling af depositum, der svarer til kursets pris på konto nr 0516 0000227731 med angivelse af email og uge.OPHOLDET

du betaler selv dit ophold i klostrets reception ved afrejsen, hvor de regner sammen hvormeget du har spist for i løbet af ugen, så du kan få en samlet regning - alle klostre accepterer kreditkort.

 

klostrene har alle restaurant, hvor vi med mindre vi er på udflugt indtager dagens måltider.

 

REJSEN

man booker selv sin flybillet på nettet til Palma de Mallorca, PMI.

ved ankomst/afgang søndag formiddag er der mulighed for at følges til og fra lufthavnen.


men du kan ankomme ALLE ugens dage, så længe der er plads på holdet.


øen har et velfungerende bus-net og du kan forholdsvis billigt bestille en taxa hjemmefra, hvor du bliver afhentet i lufthavnen af chaufføren.