mexico

yoga rundrejse i

Mexico

eksklusiv yogarejse udsat

jeg har rejst fra øst til vest og fra nord til syd gennem Mexico fra midten af 80'erne og i 90'erne, været på retreats og taget flere længerevarende yogauddannelser, den sidste november 2016 i restorativ yoga i Agustinillo i Oaxaca, arrangeret yogaferier siden 2009 i Yelapa, Jalisco, rundrejser i både Oaxaca og Chiapas med besøg i deres imponerende pyramidekomplekser henholdsvis Monte Alban og Palenque, hvor vi har boet i min yndlingsby san Cristobal de las Casas og flere steder på den skønne Stillehavskyst, ikke mindst Mazunte.

siden 2009 har vi næsten hvert efterår tilbragt minimum 3 uger i dette vidunderlige land fra dia de los muertos = alle helgen eller halloween sidste weekend i oktober.

jeg håber igen at kunne tilbyde yogaretreats i Mexico...hold øje med siden her, hvis du er interesseret ;-)

yogarundrejse i den mexicanske stat, Oaxaca, hvor vi bor en uge i det frodige højland omgivet af skov og den skønneste natur, så langt øjet rækker...og en uge nede på den tropiske stillehavskyst med papegøjer og pelikaner, jvf. billedet tv med udsigten oppefra vores hotel på coverbilledet, og Mette i vriksasana nede i vandkanten på vores vidunderlige sandstrand i solnedgangens sidste lys - flere billeder på Mettes Mexico


vi starter den første uge oppe i bjergene, hvor vi indlogeres på en dansk ejet biodynamisk farm, terraza de la tierra omgivet af skov i + 2.000 meters højde oppe over skyerne med udsigt mange til rækker af bjergkæder og Stillehavet i baggrunden...

 

28.oktober - 3.november

en eksklusiv yoga ranch omgivet af skovklædte bjerge kombineret med økologisk grønt gourmet køkken, hvor hvert måltid er en fest.


her bor vi i fine huse bygget i 100 % naturmaterialer, alle udstyret med pejs til de kølige nætter - om dagen er temperaturen som en dansk sommerdag behagelig til at gå på opdagelse mellem frugttræer, grøntsagsbed og de mest velsmagende køkkenurter, man kan forestille sig.

opholdet her koster 1.008 pesos i døgnet ca 333 kr. med økologisk helpension af 5 stjernet kvalitet.

 

vores dage indrammes med meditativ yoga til solopgang og solnedgang her oppe på farmen i den smukke yogashala med udsigt ud over skov og bjerge så langt øjet rækker...

 

vores daglige yoga praksis suppleres bl.a. på 'dia de los muertos' = Allehelgen som er en af Mexicos vigtigste helligdage med en workshop medvandrøring og chanting og en eftermiddag til fods med farmens kloge indianer, der fortæller om medicinplanter og hvilke fugle de forskellige lyde stammer fra idet vi går en stille tur gennem skoven.


meditativ væren...

Mexico har det hele, ikke mindst i staten, Oaxaca, der består af både regnskov, bjerge og en skøn kyst med de smukkeste sandstrande...

se galleriet fra yogarejsen HER

 

efter 1 uges total gourmet forkælelse på Thomas' farm går turen 3 timers smuk køretur ned ad bjergene gennem regnskoven til kysten, hvor vi indlogeres i et helt andet men mindst ligeså smukt sted.

 

dagene er påsamme måde her alle indrammet af yoga om morgenen inden morgenmaden og yoga om aftenen inden aftensmaden, hvor den samme daglige 4 timers rutine vil udvikle en større og større fordybelse med mulighed for meditativ væren.


en fast yogisk hverdag uanset forandring af 'scenen' i form af lokalitet, kost, temperatur og i det hele taget ydre omstændigheder gør, at det er nemmere at tage det med sig og fortsætte hjemme - disciplinen er efter disse 2 ugers yogisk levevis integreret, så det er svært at vende hjem uden en større bevidsthed og bedre mulighed for en sundere og mere yogisk fremtid.

 

gennem hele yogaferien bor vi optimalt med perfekte rammer, ikke blot til at opleve en indre fred og ro, men til at bevare denne tilstand, som gennem rejsen bliver mere og mere integreret både på og udenfor yogamåtten.

 

3.-10./17.november

den anden (+ evt. tredje) uge på stillehavskysten ved denne fantastiske strand, som vi har næsten helt for os selv, se tv - og vi vil spise og bo med udsigten til højre...


på begge destinationer har vi mulighed for at opleve en traditionel mexicansk svedehytte, temazcal.

 

vi vil i løbet af ugen nede på kysten besøge den lokale healer (curadero), hvor man bestille massage med forskellige velgørende urtebehandlinger og opleve spændende udrensningsritualer bl.a. i forbindelse med svedehytten med flere forskellige lokale urtelæger, der helbreder de lokale, samt arbejder og underviser på stedet.


svedehytte forberedes på billedet til højre med den lokale maestra healer, Irma Luz i forgrunden.


rent praktisk

de fleste flyver fra Danmark lørdag den 26.10 11.50 med KLM/Aeromexico via Amsterdam til Mexico city (MEX) og med indenrigsfly 1 times rejse længere sydøst på med ankomst i Oaxaca (OAX) 22.55, 3 timers kørsel fra Thomas' øko yoga ranch oppe i bjergene. vi samler tropperne i hovedstaden Oaxaca, hvor vi bor 2 nætter på Posada Catarina i centrum og tæt på et fantastisk kæmpe markede i en af Mexicos mest charmerende byer, der er hovedstaden i staten Oaxaca.

vi flyver hjem direkte fra kysten enten Huatulco (HUA) eller Puerto Escondido (PXM), der begge ligger ca 50 km fra Mazunte - knap 19 timers rejse med KLM/Aeromexico.

 

de to ugers kursus består af 4 timers daglig undervisning i alt 40 timers yoga og meditation, workshops, udflugter og tratak til solopgangen på kysten og solnedgangen i bjergene - pris 3.500 kr.

der er mulighed for at forlænge opholdet på kysten med en uge til 1008 kr. med yogic living, hvor vi fortsætter med de gode vaner nu blot i hver vores egen praksis suppleret med et par meditative udflugter, bla. til Ventanilla den lokale naturpark, hvor vi sejler gennem mangrovejungle i små kanoer og ser leguaner, fugle og krokodiller.


vi bor dejligt pr.døgn på kysten fra 725 til 1.450 pesos = 250/486 kr. i døgnet på el Copal inkl. brunch og i bjergene på la Terazza til 1008 pesos 350 kr. inkl. fuld kost og logi - der er blot plads til 9 på holdet.

 

derudover kommer selve rejsen og lokal transport, der består af taxa fra lufthavnen i Oaxaca til Thomas' farm la Terazza og derfra videre til Mazunte på kysten - og endelig fra Mazunte til lufthavnen - sammenlagt pris for al lokal transport ca. 800 kr.

 

terraza de la tierra

mandag den 28.oktober - søndag den 3.november

 

el copal - se galleriet

søndag den 3. - søndag den 10.november

med mulighed for at forlænge 1 uge...

 

begge steder betaler du selv dit ophold inden afrejse.

vi deles om at betale udgifterne af den lokale transport undervejs som vi kommer frem, hvor vi følges i minibus/collectivo.

 

program

du booker selv billetten nemt, billigt og hurtigst med Aeromexico hele vejen

lørdag den 26.10 kl. 11.50 afrejse CPH, DK

lørdag den 2610 kl 22.55 ankomst OAX, Mexico

 

programmet består af daglig yoga fra mandag den 29. til fredag den 9.november med en ugentlig fridag:

 

7-9           yoga

9.30         brunch

17-19       yoga

 

begge steder skaber ideelle rammer til at lade op, hvor vi bliver forkælet med den lækreste hjemmelavede mad i de skønneste omgivelser meget tæt på den reneste natur...

 

søndag den 10./lørdag den 16.11 flyver vi hjem fra Huatulco på kysten 1 times kørsel fra Mazunte med ankomst i DK dagen efter.

da vi flyver hjem samme vej via Mexico city' med Aeromexico med korte mellemlandinger og en rejse på sammenlagt under 17 timer.