sadhanayogaskole

sadhana yogaskole

på Tåsinge

sadhana yogaskole - et helt nyt koncept

fredag den 4. - søndag den 13.februar

man deltager i det antal dage, som man har lyst - op til 9 døgn


i et idyllisk landskab tæt på skov og hav, Valdemar slot, Bregninge kirke og mølle og de fredede Bregninge bakker er det oplagt at udnytte fritiden om eftermiddagen ud i den skønne natur og opleve naturens balance, der hjælper os med at finde tilbage til vores egen naturlige balance.


sammen - og alligevel hver for sig

dvs vi praktiserer bevidst nærvær også udenfor måtten, hvor vi på alle måder øver os i at være tro mod os selv og alligevel sammen - i nuet!


der er altid mulighed for at være alene, og ingen deltagelsespligt i noget som helst.

hele konceptet bygger på at lære sig selv bedre at kende, at sætte og måske flytte sine grænser med lysten og friheden til at være sig selv 100% tro!

at overvinde sin angst, ikke blot i forbindelse med eksempelvis at stå på hovedet, er noget, som vi kan tage med os udenfor måtten.


køkkenet er åbent 24/7 og vi spiser generelt vores måltider sammen.

yogaskolen giver med sit daglige faste skema en stabil praksis for at alle kan skabe hver sin egen yogiske vej med sig selv i fokus.


flere og flere søger mere ro i deres hverdag...


derfor tilbyder SADHANA yogaskolen et helt nyt koncept med en regelmæssig yogisk livstil, som kan blive grundlaget til at bringe mere plads, overblik og ro ind i hverdagen og livet udenfor yogamåtten.

 

dagene indrammes af meditativ yoga 2 timer morgen og aften samt 2 timers yoga filosofi klasse om formiddagen.

 

programmet er sat op som en yogaskole, hvor vi starter hver morgen med to timers yoga (dvs. trin 3 + 4 + 7), olietygning og fællesbrunch, formiddagsyogaskole om de andre trin særligt trin 2 med fri om eftermiddagen til at slappe af, gå i skoven eller på individuel opdagelse i den skønne natur...

program 

dagligt på nær onsdag formiddag

7-9             meditation, pranayama og yoga-asanas

9.08           olietygning

9.30           fælles brunch

11-13          yogafilosofi 
                   fri

15-17          mauna
17-19          meditativ yoga
første yoga fredag den 4. kl.17 og sidste yoga søndag den 13. kl.9 med afsluttende fællesbrunch, evaluering og opfølgning af forløbet.


en yogisk hverdag i et fællesskab kan være en særlig chance for at vende hjem til sig selv, at være sig selv - og hvile i det, selvom man er sammen med andre!sadhana yoga på Tåsinge

den smukke gennemvarme Stakladen er perfekt til formålet, også fordi vi har det for os selv og er selvforsynende med toiletter + adgang til køleskab, fryser, ovn, kogeplader og åbent køkken 24/7.

 

vi starter hver dag med ankomst i stilhed, stille meditation og pranayama/åndedrætsøvelser, inden vi fortsætter med mit særlige morgenprogram, som har udgangspunkt i de 5 tibetanere.

  

vores kok, Pia, har brunchen parat bestående typisk af grød, hjemmebagte boller, brød, smør, ost, marmelade, honning, the/kaffe, havremælk, yoghurt...

inkl. rugbrød/humus/yogisnacks med mulighed for at smøre frokostmadkurv - pris kr. 125,00 pp.


efter morgenmad/brunch fortsætter vi med 2 timers klasse med yogafilosofi - eftermiddagen er fri.

afhængig af gruppen arrangeres, at Pia står parat med en lækker vegetarmiddag efter yoga - pris kr. 125,00 pp.
trin 1 = yamas og trin 2 = niyamas står som etik med praktiske leveregler.

disse to grundtrin er basis for sadhana og hele udgangspunktet for livet i en yogaashram, hvor man ikke kun arbejder med sin fysiske styrke og smidighed men mere med hvem man er som menneske...


udover 4 timers praktisk yoga med asanas, meditation og dagens pranayama er der en formiddagsklasse i yogafilosofi om teorien bag med udgangspunkt i yogaens 8 trin og plads til spørgsmål fra yogatimerne - yamas og niyamas er i fokus og man opfordres til at føre dagbog og lave hjemmearbejde i forhold til sine individuelle issues og mål.


mange har gennem årene og særligt i den senere tid spurgt mig om jeg laver uddannelser indenfor yoga...mit svar har været - snart!

NU sker det 😊


flere, som vælger en yogalæreruddannelse - en såkaldt TTC (teachers training course) på typisk 2-300 timer - ønsker måske ikke at blive yogalærer men derimod at blive yogi - dvs. at få yogaen integreret i livet udenfor yogamåtten = SADHANA


kroppen bli'r stærkere og mere smidig dag for dag - men målet er stadig en tilstand...

 


stilhed (mauna)

er en del af det yogiske liv,

hvorfor der på yogaskolen er perioder i stilhed

- mere om den spirituelle disciplin, mauna her
Øhavsstien på Tåsinge går først en runde ud på halvøen Vemmenæs, dels ad stier, dels ad småveje, dernæst inden om Lunkebugten til Lundby (langs hovedvejen) og derefter ud til Nørreskoven, i hvis kant den følger en kyststi langs østkysten nordpå. Senere går det forbi den ældgamle, flotte eg, Ambrosiusegen og inden om skipperbyen, Troense, ad skovveje. Herefter gennem Bregninge Skov til Vindeby, til dels med udsigter over vandet. Egentlig er strækningen flot med en masse frodig skov med høje smukke træer – ind imellem de bugnende hvedemarker - og udsyn over den store lavvandede Lunkebugt, som har deraf følgende godt fugleliv. Lige som på Ærø er der på Øhavsstien på Tåsinge klippet græs overalt, hvor stien går i terrænet!

rent praktisk

uge 4 + 5 2022

fredag den 4. - søndag den 13.februar  

man kan ankomme ALLE ugens dage - så længe der er plads på holdet...


HVOR

yogaundervisningen foregår midt på den lille smukke ø, Tåsinge i det nye kulturhus, Stakladen, som er fantastiske rummelige rammer altsammen af træ med et dejligt opvarmet trægulv og gennem de store panoramavinduer en skøn udsigt til marker og smuk dansk natur.
se hvor på kortet 


Stakladen ligger ved et lille gadekær mellem Valdemars slot og Tåsinges højeste punkt - de fredede Bregninge Bakker. Her er en ganske særlig plet, hvor man kan besøge det seværdige Tåsinge museum og Bregninge kirke, som er en af de danske kirker, der har flest besøgende af alle. Kirken ligger smukt som øens vartegn på toppen af Tåsinge, og fra tårnet er der en fantastisk udsigt over det sydfynske øhav og Svendborg - på en klar dag er det muligt at se helt til Kiel i Nordtyskland.


i løbet af dagen er det bare med at komme ud og nyde skovene, ned langs vandet måske med besøg på slottet eller blot på opdagelse i de skønne omgivelser med den smukke danske natur - solopgangsbillederne af de omkringliggende marker er lånt af Teglgården ...


ophold:

der er mulighed for at bo flere rare steder i nærheden, hvor det nærmeste er Teglgården på den modsatte side af gadekæret 1 minut væk, samt under 2½ km væk Generalindehuset v/Valdemars Slot, det lille feriehus og endelig på Hotel Troense.

prisen er fra 300 kr. i døgnet - du booker og betaler selv dit ophold.

derudover kommer transport og kost.

efter morgenyoga udnytter vi Stakladens faciliteter med åbent køkken 24/7 - der er fællesbrunch, hvor vi nyder Pias hjemmebagte boller og morgengrød mm med mulighed for at smøre frokost-madkurv (125 kr.) og efter aftenyoga arrangerer vi fællesmiddag (125 kr.) afhængig af ønsker og behov. 


PRIS

selve kurset:

pr. dag kr. 600 for 6½ times undervisning

1 uge 4.000 kr.

hele perioden = 9 døgn 5.000 kr. = i alt 50 timer

ॐ certifikat udstedes ved 50 timer ॐ
rekvirer nærmere info HER

priserne er inkl. leje af Stakladen


HVEM

alle, uanset baggrund og niveau kan deltage - begge køn er velkomne!


HOLDETS STØRRELSE

plads til max 21 på holdet, dvs. pt 10

 

TILMELDING

tilmelding sker ved indbetaling af depositum = kursets pris på

reg.nr. 0516 og kontonr. 0000227731

angiv E-MAIL + dato

 

AFMELDING

- op til en måned før kursets start tilbagebetales depositum minus 15% i administration

- mindre end en måned før refunderes 50% af depositum ved afmelding

- mindre end to uger før kursets start betyder hele depositum er tabt


Jeg har længe gået og tænkt på at tage en uddannelse til yoga instruktør. Måske ikke for at instruere i første omgang, men får at fordybe mig i yogaen og dens filosofi

Det var en livskrise, som sendte mig ud i yogaens univers og sidenhen har jeg været på utallige retreat og i vinters var jeg for første gang i Indien på et ayurvedisk ophold.

Jeg var meget begejstret for din yoga og siden du ikke selv uddanner instruktører, kender du måske nogen som du kan anbefale mig?

Jeg synes, at det er så svært, der er jo et hav at yogaformer og uddannelser, men jeg må dykke lidt mere ned i det. Ja, det vil helt sikkert være noget med dine yogaskoleforløb. Jeg følger med på din hjemmeside - og vi ses helt sikkert igen, herhjemme i dk eller på en af dine rejser❤️🙏