yoga som vejen

namaste

yoga som vejen

yoga som mit anker


Yoga er for mig som at vende hjem, tilbage til mig selv og til min naturlige tilstand af balance.


Yoga er at mærke svarene indeni, noget jeg først rigtigt kan, når jeg er helt stille.


Yoga er at fornemme fred og ro, at jeg intet skal gøre for at opnå stilhed, men blot stoppe op et øjeblik, lytte og mærke, at alt er ok!


Min vej til yoga opstod ud af at ønske om at lære at meditere. Jeg havde i midten af 80’erne meldt mig til mit første vipassana retreat – et buddhistisk meditationsretreat i 10 dages stilhed, dvs. alle former for kommunikation som tale, læsning, skrivning og selv øjenkontakt undgås – INGEN udveksling med andre!


Her skulle vi meditere, siddende på gulvet i mange timer dagligt og min uvante krop gjorde modstand - jeg lærte snart, at hvis den skreg på opmærksomhed, så var det svært at få fred indeni.

Morgenyoga i klostret blev favorittimen og motivationen voksede i takt med den daglige udvikling. Udgangspunktet var at lære mig selv bedre at kende – her gennem kroppens stærke og svage sider, hvor angst eller gammel historie, som glemte følelser, hændelser, og selv ubevidste mønstre blev tydelige.


Jeg lærte, at alt har en årsag men også en effekt. At tanker ikke er toldfrie og at der er en grund til, at yoga sutraens første bud hedder: yoga sker, når tankerne stopper.


Med samme inspirationskilde har jeg skrevet bogen: yoga – en vej til balance med udgangspunkt i yogaens 7 mindre kendte trin der er ligeså vigtige som asanas, yogastillingerne, som blot repræsenterer et af 8.


Min undervisning er konklusionen af godt 30 års egen praksis inspireret af mange dygtige lærere og autentiske mestre på min vej, ikke mindst i sammenlagt mere end 7 år i Indien, hvor jeg tilbringer op til 8 ugers yogaferie om året…


Jeg har arrangeret yogaferier i Kerala, Sydindien siden 2005 og da mange vender tilbage på nye rejser, er programmet vokset gennem årene til i alt 6 måneders yogaferie i udlandet om året med efterårets yogaferie på Kreta og en rundrejse i Mexico, på Koh Phangan i Thailand og om foråret på forskellige klostre på Mallorca.


I sommerhalvåret holder jeg retreats hjemme i Danmark - gourmet retreats på Bornholm, både ude ved havet og ved skoven inde midt på øen - meditative yoga retreats flere steder på Sjælland og siden 2017 detox retreats på Møn.


Jeg nyder at se, hvad nogle dage med yoga morgen og aften kan medføre og

at følge udviklingen for hver enkelt...


Det er fantastisk, hvordan hver eneste deltager uanset niveau og baggrund får et tydeligt resultat, når balance genoprettes - vi bliver alle hver især vores egen bedste version.


Vi vender hjem, tilbage os selv og vores naturlige tilstand af balance.


yoga viser vejen til balance

yoga er tilstanden...


ॐ når åndedrættet flyder frit ॐ

ॐ når du synker ind og gir slip ॐ

ॐ når du mærker nuet gennem kroppen ॐ

ॐ når du er 100% til stede ॐ

ॐ når du blir stille ॐ

ॐ når du ikke bekymrer dig om imorgen ॐ

ॐ når du ikke ærgrer dig over igår ॐ

ॐ når du gir slip på, hvordan det bør være ॐ

  ॐ når du mærker, at alt er ok ॐ

ॐ når du mærker du er lige hvor du skal være ॐ

ॐ når du er en del af noget større ॐ

copyright  ©  balancen.net - meditativyoga.net ved Britt Søndergaard